17 juni 2006

Nog meer StripStrijd-grafieken

De laatste halve finale in de StripStijd is gestreden. Winnaar is Cartoondiarree. In onderstaande grafiek is te zien hoeveel stemmen de strijders in de halve finale gekregen hebben in de eerste ronde en in de halve finale. Opvallend is dat bijna elke deelnemer in de halve finale minder stemmen haalde.



Als we de trend even doortrekken - en waarom zouden we dat niet doen? - zien we dat Rembrandt als winnaar uit de bus gaat komen met 1749 stemmen. Tweede wordt Swamp Thing met 1128 stemmen en als derde eindigt Cartoondiarree met een treurige -996.



Maar dit zijn natuurlijk slechts de publieksstemmen, de jury geeft uiteindelijk de doorslag. De tweede trend in StripStrijd is dat Cartoondiarree wint ondanks een lager aantal publieksstemmen dan de tegenstander. Vermoedelijk is deze tweede trend sterker dan de eerste. Kunnen we Cartoondiarree alvast feliciteren met de overwinning?

3 opmerkingen:

Jeroen Mirck zei

Nu ook de finale-statistieken, Herman! ;)

Anoniem zei

"...bijna elke deelnemer in de halve finale minder stemmen haalde"?
mwahh..., 2 haalden meer stemmen, 1 (praktisch gelijk) en 3 haalden minder. Dus is "50% = bijna 100%" volgens jou?

hermanroozen zei

Je hebt volkomen gelijk, twqteller. Ik heb me laten misleiden door mijn eigen grafiek. Ik had beter iets kunnen schrijven als "... drie deelnemers in de halve finale aanzienlijk minder stemmen haalden."