22 februari 2006

Strikvraag

Mark Retera heeft al een tijdje geen grappen van me gebruikt. Maar gisteren stond er toch nog weer eentje in het AD. Alleen had ik hem ietsje anders aangeleverd. In mijn versie zegt Van Druten. "...hoeveel PAAR schoenen ...". Daarmee wordt het ook echt een strikvraag.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Herman,

Wat gebeurt er de laatste tijd met DJ? Ik merk dat de laatste bundel grappen een erg lage kwaliteit heeft. Komt dit door dat Veronicalezers een andere humorgen hebben? Vertel het me. De grappen halen het bij lange na niet met de grappen uit de eerste bundels van DJ. Verder valt me op dat in de allerlaatste DJ de kwaliteit van de tekeningen openlijk achteruit holt. Er staan nog maar een paar strips in die een mooie lijnvoering hebben met dikkere en dunnere lijnen. Voor de rest staan er erg veel tekeningen in waar alle lijnen even dik zijn en houterig getekend zijn. Het lijkt wel computerhaastwerk. Of wordt het uittekenen van de strip tegenwoordig uitbesteedt aan Polen?
Kun je iets vertellen over hoe dit zo komt. Vooral de tekenkwaliteit baart me zorgen.

hermanroozen zei

Dirkjan is een tijdje gemaakt door het Mark Retera Ensemble. Die deden het af en toe net eem beetje anders van Mark zelf. Als dat je niet beviel kun je nu weer gerust ademhalen: Mark doet het tekenwerk weer alleen.